31 Aralık 2014 Çarşamba

Momami,Chocolate Country

 
 
 
 
Yeniyıl akşamında kahve ve çikolataya yatırım yapacağımdan bahsetmiştim. Akşamı bekleyemedim :)) Küre Dağları'na kar yağmışken, A101'e gelen Choco Rocks'larımla şöyle bir şekil yapalım dedim...Ne de olsa onlar da üzerlerine kar yağmış dağ görünümlü çikolatalar...Ve çok tatlılar...
 

30 Aralık 2014 Salı

Tanıtım Sırası Bekleyen Kitaplar


Hepsi okundu, tanıtılmak için sıralarını bekliyorlar! Aslında arka odadaki iki kolide tanıtım için bekleyen okunmuş kitaplardan bahsetmedim bile. Konu kitap olunca malzeme sıkıntısı yok :)) Her biri çook cici kitaplar...

         Anlattığım her kitap mutlaka okuduklarımdan olacak. Ama okuduğum her kitabı anlatır mıyım bilmiyorum... Yok, anlatmam :)))

29 Aralık 2014 Pazartesi

Jacobs Monarch Millicano

 
Yılbaşı gecesini sıcacık evinizde geçirecekseniz, sıcak kahve ve çikolataya yatırım yapmanızı öneririm :))) Sizi asla yalnız ve sevgisiz bırakmazlar... Mutluluk böyle bişey... :)))
 
 
Jacobs Monarch Millicano hakkında söyleyeceğim harika şeyler var. Çünkü nescafe hazırlarken daima aradığım bir aroma var aklımda. İşte o aroma bu kahvede! Daha önce Jacobs'un gold olanını denemiştim sanırım, yıllar önce. Ama ortalama bir tat almıştım ve tekrar denememiştim.

28 Aralık 2014 Pazar

Anadolu İnançları-İ.Z.Eyuboğlu

 

İşte bir kitap...Batıl sayılan pek çok inancın kaynağını irdeleyen bu kitabı çok büyük bir merakla okudum. Ve çok şaşırarak gördüm ki pek çok geleneğin kaynağı dinlere bile dayanmıyormuş. Dinlerden de önceki antik dönemlere ait olan, hala günümüzde Anadolu'da yapılagelen

Pazar Kahvesi

 
Pazar günü evde kahve ve kitap... Mutluluk başka nerden bulunur bilmem, ama ben buldum. Dışarıda yağmur, evde kahve kokusu...İşte hepsi bu...
 
 
Amasra tepsisi, Kahve Dünyası fincanı ve kahve yanı çikolataları... 
Keyifli Pazar'lar diliyorum...
 

26 Aralık 2014 Cuma

Çaylaaar! Ve Çay tarifim :)

 
Çaylar çaylaaaarrr... Çeşit çeşit, cici cici çaylaar... Hepsini tek tek tanıyacağız merak etmeyin :) Benim akşam çayı tarifimi verecektim, sözdü, unutmadım... Kış için özel olarak da düşünülebilir, çünküüüüü....
 
  
Öncelikle demliğinize resimdeki gibi iki kürek siyah çayı koyuyorsunuz. Normal siyah çay işte...Bergamot falan aromalı olmasına gerek yok, olmasının zararı da yok... Üç tane karanfil tanesi, 3-4 tane karabiber tanesi (el alttaki), tarçın kabuğu (çok çok küçük bir parça) ve tamamen tercihe göre frenk üzümü kurusu (sol baştaki).
 
 Karanfil tanesini 3 yerine beş koyarsanız keskin karanfil aromasının tüm çayınıza hakim olmasına izin vermiş olacaksınız. Onun için ne tarçın, ne karanfil ne de karabiber konusunda fazla cömert davranmamanızı tavsiye ederim. Her biri keskin aromalı kökler ve baharatlar çünkü :))
 
Frenk üzümü ya da İngilizcede Blueberry olarak bilinen bu minicik ilginç şeyleri bulmak güç olabilir. Ben Amasra'daki organik köylü pazarından bulmuştum. Zaten siyah çayın içine atıp demlemek de nereden estiyse bana, onu da bilmiyorum... :))) Lacivert çay içmek mi geçti aklımdan, kim bilir... Ama söyleyeyim, ne çayınıza renk verecek, ne de farkedilir bir tat...Onun için katsanız da olur, katmasanız da...
  
  
Tarçın dediysek abartmayalım, bir kabuk tarçının, üşenip de sakın ola hepsini koymayın çaya. Kırılmış şu küçük parçalardan bir veya ikisi yeterli...Gerçekten... :))
  
 
O kadar uğraştık... Buyrun afiyet olsun...:)) Ben bu çayı çok seviyorum. Sade çaydan en fazla iki fincan içebiliyorsam, bundan 4-5 fincan...O kadar yani. Özellikle kış akşamlarınızda içinizi ısıtacak harika bir karışım....
 
 
 
 
 

Erich Fromm-Psikanaliz ve Zen Budizm

 
Sizi çok güzel bir kitapla tanıştırmak istiyorum. Erich Fromm kitapları genel olarak zaten okunması çok zevkli kitaplardır. Ama Budizm'in Zen konusuna temas edince, hele bir de bunu günümüz psikiyatri biliminin enstrümanı olan psikanalizle bağdaştırmaya çalışınca,

25 Aralık 2014 Perşembe

Ay Hırsızı-Sunay Akın

 
 
          Kitap köşemize ay doğduuuuu... Kahve yanı değil, ay yanı kitap....:))) 
 Ay Hırsızı 2009 yılında, İşbankası yayınları'ndan çıkmış. Ben de aynı yıl okumuştum. Sunay Akın tarzını tanıyanlar, nasıl birbiriyle alakası olmayan onlarca ilgi çekici başlığın bir araya getirilip harmanlandığını çok iyi bilirler. Denizden ne çıksa yerim derler ya,

Yılbaşı Kupası ve Ağaç


   Starbucks Coffee'nin yılbaşına özel çıkardığı Yılbaşı kupasıııı! Tamam heyecanlanmayın bu sene çıkarmadı bunu. 2009 yılında çıkarmıştı yanlış hatırlamıyorsam :)) Ama kupa işte... güncelliğini kaybedecek hali yok... Büyük ve çok güzel görünümlü (daha ön yüzü var) olduğu için kapuçino hazırlamak için çok ideal...
  
  
Starbucks'ın kendine has karton bardaklarını andıran bu kupa porselen... Çok seviyorum...:)) 
        Bu, ağacımızın süslemeleri tamamlanmış son hali...
 
 
Ama süslemesi tamamlanmamış olmasına rağmen güneş ışığı vurmuş şu hali çooook daha güzel...
 
 
 Değil mi??? :))))


 
 

24 Aralık 2014 Çarşamba

Dokuzlu Çay ve Aşırı Büyük Kupa :)

 

Doğadan çaylarının değişik bir üyesi daha... Bu çay, adından da anlaşılacağı üzere 9 tane bitkinin karışımından oluşuyor. Bu bitkilerin isimlerini aşağıdaki fotoğraftan okuyacaksınız ama ben ortak özelliklerini belirtmek istiyorum. Hepsi de ödem atıcı, metabolizma hızlandırıcı ve vücut inceltici bitkiler.
 
Bu bilgiler çay kutusunda yazmıyor, benden duyuyorsunuz :)))                       
 
 
              Evet... Bitkileri okudunuz büyük bir özenle. Pek çoğunun, tek başına zayıflama çayı adı altında içildiğini de duymuşsunuzdur. Şimdi 9'u bir araya gelince 9 kat hızlı mı zayıflayacağız :))) Yok öyle bişey tabi ki...
 
     Zaten bitki karışımlarından çay hazırlarken dikkat edilmesi gereken bir husus, 3 bitkinin üzerine çıkmamaya çalışmak. Çünkü aynı ilaç etkileşimlerinde olduğu gibi, kimi bitki diğerinin faydasını engelleyebildiği gibi, kimi bitkinin de diğeriyle aynı anda kullanılması zararlı etkiler ortaya çıkarabiliyor.
 
Doğadan'ın bu çayı hazırlarken uzman kişilerle çalışmış olduğunu ümit ediyorum ve bu karışımı beğenerek içiyorum. Daha çok şifa için içilen tarzda bir tadı var. Hafifçe kekik ve tarçın tadı alıyorum... Metabolizmayı hızlandırdığı için çayı içtikten sonra çok acıkabilirsiniz, uyarayım... :))))
 
Kupa değil mi?... :))) Farkındayım çoooook büyük. Ama iyi oluyor işte, demlikti şu bu uğraşmadan 700 ml' lik (neredeyse bir litre değil mi:) çayımı demleyip bir daha da başından kalkmıyorum :)))
 
Zaten farketmişsinizdir, bardak poşetler için ortalama kupalar küçük geliyor. Suyu koyuyorsunuz, az sonra aşırı demli koyu bir renk ortaya çıkıyor. Daha çok su katasınız geliyor, kupa küçük... İşte benim gibi düşünenler için bu kupa icat edilmiş :)))  Tchibo'dan geçen sene bu kupa setini almıştım (bir de lacivert çizgilisi var bunun). 
 
   Çaylar hakkında yaptığım şu gevezelikleri, kitaplar hakkında bile yapmıyorum... Çay, muhabbete iyi gidiyor gerçekten :)))
 
 
 
          

Kitap; Zero Limit

 
  
Herşey, Ihaleakala Hew Len adlı Hawai'li psikiyatristin, bir akıl hastanesi dolusu hastayı Ho'oponopono yöntemiyle tedavi etmesiyle başlıyor.
 
Ünlü kişisel gelişimci yazar Joe Vitale, HewLen'le yaptığı görüşmeler neticesinde Ho'oponopono yöntemini kitaba dönüştürmeye karar veriyor. Ve işte okuduktan sonra hiçbir olumsuzluk hakkında bir daha aynı şekilde düşünemeyeceğinizi garantileyen bu kitap ortaya çıkıyor.  
Ho'oponopono, Hawai'nin antik öğretisi... Her hangi bir olumsuzlukla karşılaştığımızda

23 Aralık 2014 Salı

Papatya Çayı


 
          Size doğal papatya çiçeklerinden papatya çayı yaptım.  Kocamaan bir kutu dolusu papatyam var. Sinirleriniz yumuşayacak, mis gibi uyuyacaksınız :)))
  
 
 French presste demledim bu defa. Tek kişilik demliyorsam poşet çay, iki kişilik demliyorsam french press, daha çok demliyorsam büyük cam demlik... Ben yolunu böyle buldum.
 
 
Doğal papatya gibisi yok. Bu çay saçlara da sürülüp parlaması ve renginin açılması sağlanıyormuş. Biz şimdilik içelim boşverin... :))
 
Ama gerçekten rahatlatıyor, o kesin. Gerçi bana bir fincan yetmiyor, iki fincan anca... Bitki çayı atasözü ne demiş: ''İki fincan bir fincandan iyidir, üç de ikiden...'' :)))) Yok, şaka maka değil, okuduğum çay kitabında yazıyordu. Tamam inanmıyorsanız bulup göstericem.
  
 
Tepsiyi merak edenler, desenini tam olarak görmek isteyenler, buyrun... :) Kafe temalı herşeyi çok beğenen ben, Tekirdağ Yeniçiftlik pazarında bunu 3 Tl'ye görür de almaz mıyım :))

   
Neyse hadi papatyalarınızı için...
 


 

KU kitabı ve Yeniyıl Kartı

 
 
Çoktandır yorumu için sizleri beklettiğim kitaaaap! Sakın kapağına bakıp da, kuantumla ilgili bir kitap olduğunu düşünmeyin :))) Evet, gerçekten... Frank Kinslow, yaşadığı ağır psikolojik olaylardan sonra dibe vurma deneyimini yaşamış ve uzun meditasyonlar yapmış biri. Ancak bir gün

22 Aralık 2014 Pazartesi

Yılbaşı çayları!

 

        Bunlar evin yeni yıl hediyeleri. Kendi kendine hediye almış :)) E peki çay nerede??? İşte sürpriz bu...:)))
  
         
Beta çay, yılbaşına özel bir güzellik yapmış. İç içe geçmeli üç teneke kutudan oluşmuş bu çay serisini çıkarmış Her bir kutuda değişik bir poşet çay çeşidi var. Ne çayları mı??? Merak, merak... :)))
   
 
İşte bunlar... İsimleri mi? Tamam...
 
                 
                 Earl grey, yeşil çay ve seçkin kaliteli siyah çay diyor... Denicez bunları denicez birlikte buradan :))) Migros'ta vardı bundan. 19.90 Tl idi fiyatı da. Valla kullanacak 20 TL'lik puanımız vardı onunla aldık diye hediyeden sayıyorum. Bu da benim tesellim...:)))))
 
        Ağacı henüz çok özenli süslemediğim için tam göstermiyorum :)


 

Muffinlerim...


                     Muffin tarifimi vereceğimi söylemiştim. Sözümü unutmadım. Üstüne istediğiniz kremayı, sosu sürebilir, süsleyebilirsiniz. Veya sade de yiyebilirsiniz. Sade yiyecekseniz sıcakken yiyin bence, en güzel hali böyle çünkü :)))
 
 Malzemeler: 
             
- Yarım subardağı şeker
- 2 yumurta
- yarım su bardağı süt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- vanilya
- yarım paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
  
Yapılışı:
               Şeker ve yumurtaları çırpıyoruz. Hafif köpük kıvamı elde ediyoruz. Sütü, sıvıyağı ve vanilyayı katıp çırpmaya devam ediyoruz. Unu ve kabartma tozunu da katıp çırptıktan sonra yağlı muffin kalıplarına döküyoruz. Bu tarifin içine istediğiniz meyve kurusunu katabilirsiniz. Ya da kakao ve damla çikolata katıp çikolatalısını yapabilirsiniz. O da güzel oluyor.
 
 
 
 
 Burada hamurun sıvı kıvamda olduğunu görüyorsunuz. Ama 17 dakikalık pişirmeden sonra  gayet güzel oluyor (muffin makinesi için bu süre.Önceden ısıtılmış 200 C'lik fırında da 14-15 dk yeterli olacaktır)
 
 
 
 
İşte bu kadar, afiyet olsun...
 
 
 

21 Aralık 2014 Pazar

Büyülü Bohça-Chai

 
 
Doğadan'ın Büyülü Bohça serisinden, Roobios Vanilyalı'dan sonra sıra geldi ''Chai'' ye... Kutuda baharatlı karışık bitki çayı diyor. Gerçekten ilk yudumda hafif bir karabiber tadı alıyorum.
 
 
Şu an dışarıda çok güzel bir yağmur var. Damlalar tıpır tıpır cama vururken baharatlı, sıcak bişeyler demlemek istedim. Bu defa üstü minik bir demlik, altı da fincan olan bu poşet çay demliğini kullandım.
  
  
Aynen bardakta demler gibi demliğin içine sarkıtıyoruz çayı. Kapağını da kapatınca, buharı kendine kalıyor ve hemen soğumuyor. Ayrıca demliğin haznesi kupadan büyük olduğu için, kupam boşaldığında biraz daha doldurabiliyorum. Bu arada büyülü bohçaların kendine has kullanılma tekniği var. Bu büyülü bohça etiketi, demleme işi bitince poşeti kıstırıp sıkma amaçlı kullanılacak. Kutunun üstündeki çizimleri inceleyin mutlaka.
 
Yağmurun güzelliğine bakar mısınız...
  
 
                         Chai 'nin içerisindeki baharatların listesini kutudan okuduğum şekliyle yazıyorum: %49 baharatlar ( tarçın, zencefil, karanfil, kakule, rezene, karabiber), siyah çay, roybos,aspir, aroma verici. 
                  Gelelim yorumuma... Öyle çok baharatlı ağır bir çay değil, oldukça hafif. Tadı ve kokusu Roobios vanilyalınınki kadar muhteşem değil bence, yani onunla kıyaslayacak olursam... Ama kendi çapında değişik, güzel bir çay.  Baharatlı çaylar kış mevsimine, soğuk havalara çok yakışıyor. Tam bir kış çayı Chai...
 
 
 

Trileçe Tatlısı

 
           
                İnternette fenomen olmuş bir tatlıymış kendisi. Migros'un pasta reyonunda vardı, yeni gelmiş. daha önce görmedim duymadım. Du bi deneyelim bakalım dedik... Sütlü, karamelli balkan tatlısı...
               
 
 
Zaten resimde de görüldüğü gibi sütün içinde yüzüyor. Kek kısmı süte doymuş, ıslak ve yumuşak. Üstündeki karamel sos ise efsane... Aşırı şekerli de değil, baymıyor. Şeker bakımından hafif bir tatlı. Kek kısmı irmikle pişiriliyormuş bu bakımdan revaniyi, süt ve karamelasıyla da tiramisuyu andırıyor tat olarak... Çok güzel, değişik...
 
Ama asıl ünlenmesini beklediğim tatlı, Tekirdağ ve Çanakkale yöresine ait ''Peynir Helvası''. Hayır ''Hoşmerim'' değil, peynir helvası ayrı bişey. Offf...  Burdan yetkililere sesleniyorum. Peynir helvası yaygınlaştırılsın lütfen :))) Hastasıyım...
 
  

20 Aralık 2014 Cumartesi

Antep fıstığı ve Kahve

  
              
                     Pastacının vitrininde, birbirinin aynı, bir sürü çikolatalı pasta vardı. Aralarında tek farklı olanı bu yeşil pastaydı. Aslında bundan da çokmuş ama sabahtan beri hepsi satılmış. Üzerinde fırından yeni çıktı yazıyordu. Antep fıstığı delisi olduğum belli oluyor... :)
 
           Yanına Türk kahvesi yaptım. Üzerine de bir mum... Doğum günü bugün olanlar için :)))))
 
                            Şu fincanın arkasındaki tatlı bayanla kahvelerimizi karşılıklı içeceğiz...
  
 
         
                        Bir dostum seyahat ederken görmüş ve almış. Kahve içen bir figür olduğu için aklına ben gelmişim :)) Bir sanatçının, taşları yapıştırıp boyayarak yaptığı özgün bir eser, çok şeker... sanki kahvesini içerken pastaya bakıyor hayretle :)))
                 
                      
            
           Bu da pastanın dilimlenmeden önceki hali...
 
 
 
 
Happy Birthdaaaay!!!!! :)))))))))))
 
 
 

19 Aralık 2014 Cuma

BROWNİ Kurabiye

 
 
İşte o Browni Kurabiyeler! İçleri ıslak, yumuşacık harika tatlılar... Yapımları, pişirilmeleri çok kolay. Amaaaa... Ben bu tarifi bulduğumda eksik olduğunu, epey deneme yanılmadan sonra anladım. Neyin eksik olduğunu da en sonunda buldum ve tamamladım. işte son hali...
  
   
MALZEMELER
 
Şerbeti için:
   
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
  
Hamuru için:
 
- Yarım paket margarin (ya da 125 gr tereyağı)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (Ayçiçek uygun olur)
-  2 yumurta
(işte eksik olan malzeme buydu. 1 yumurta yazıyordu tarifte ve her yapmamda kurabiyeler dağılıp gidiyordu. Olay buymuş. İki yumurta kattım ve kıvamı tutturdum:))
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
-1paket kabartma tozu
-3 yemek kaşığı kakao(tepeleme olmasına gerek yok,renk veriyor az da olsa)
- 3 su bardağı un (bardak tepeleme dolmasın, un fazla gelir)
 
 
  
                                              Şerbet kaynarken siz malzemelerin hepsini derin bir kapta elinizle yoğuruyorsunuz. Tamamen karışıp mükemmel kıvama geldiğinde de büyük yuvarlaklar yapıp tepsiye diziyorsunuz. Hamurumuz zaten yağlı olduğu için tepsiyi yağlamaya gerek yok. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 13-14 dk pişiyorlar. Kurabiyeler sıcakken, borcam kaba alıyoruz ve şerbet ılıkken üstlerinde gezdirip tamamını döküyoruz. 
                         
                           Hepsi bu... kolay olduğunu söylemiştim :))))
 
 
 

Lipton English Breakfast Çayı

  
 
                Sabahın çayını demlesem mi, yine poşet çayla geçiştirsem mi diye düşünürken poşet çay kutusunda kalan son birkaç English breakfast çayını gördüm. 
 
               Lipton'un earl grey çayına göre daha hafif içimli. Bergamot aromalı earl greyi çok uzun zamandır içmişim heralde, çünkü bu çayı içince nedense daha sade, daha güzel buldum. Zaten bergamotlu çay, arada bir aromatik bişeyler içmek istediğinizde güzel gidiyor. Yoksa günlük çayınız haline getirdiğinizde bıktırıyor-(muş) yani yeni farkettim :))
 
             Şekerliği şık dursun diye koydum. Çaya, kahveye şeker koymuyoruz. Alınmış bir karar değil, senelerdir öyle, ne bileyim...:)))  Aslında önceleri, çay ve kahvenin yanında yenilen tatlı, çikolata v.s şekerli şeyler nedeniyle bir de çaya ekstra şeker yüklemesi yapmama kararıyla ortaya çıkan bu geleneğim, yavaş yavaş kahve ve çay içimlerimin tümüne hakim oldu. Yanında tatlı bişey olsun olmasın, tek başına da içsem şeker ihtiyacı duymadığım gibi, azıcık şeker tadı alsam içemiyorum bile...
 
              Arkadaki çam ağacı da biraz merak uyandırsın tabi :)))
Çam ağacının tamamını görmek için burasıııı!!! Tık...

 
 

18 Aralık 2014 Perşembe

Müthiş Kupalar ve Browni Kurabiyeler

 
 
               Önce  müzik notalı bu müthiş kupaları paylaşayım, browni kurabiyeleri görmek için içeriğe bakarsınız artık! :))
         Kupalar bir dostumdan gelen çok değişik ve güzel hediyelerle dolu kocaman bir koliden çıktı. Çok tatlılar... O yüzden genelde camlı büfeden seyrediyorlar etrafı. Ama bugün onlara dedim ki, hadi bakalım çekim var, çıkın oradan. İçlerini çayla doldurdum ve işte karşınızda...!
 
 
        Bunlar da arada bir kakao özlemi çektiğimde yaptığım browni kurabiyeler. Çok pratik yapılıyorlar. Zaten öyle çırpmalı, mikserli, yok bilmem ne' li tarfifler bana hiç uymaz.
 
               Tarif mi?? Olur... Veririz tabi, neden olmasın... :))) İşte Burada!



 

17 Aralık 2014 Çarşamba

Tagor-Ganj Yunağı'nın Öyküsü

 
Günün kitabını daha fazla merak ettirmeyelim :))) Ganj Yunağı'nın Öyküsü - Tagor... 
Tagor Hindistan'ın, Nobel edebiyat ödüllü yazarı. Daha önce hiçbir eserini okumamıştım. Hint kültürü ilgimi çektiği için, bakalım Tagor Hindistan'a dair neler anlatmış dedim. İçerisinde

Doğadan'ın BEYAZ ÇAY'ı...


               Beyaz çayı ilk defa 2007'de Tchibo mağazasında görüp çok beğenmiştim. Çok şık görünümlü kutusu vardı, çay poşetlerinin her biri yine şık poşetlerdeydi. İçinde de yanlış hatırlamıyorsam 10 tane falan çay poşeti olmasına rağmen 10 tl gibi bir fiyata satılıyordu. Pahalıydı...Ve bir sürü başka çeşidi de vardı. O seneden sonra bir daha Tchibo'nun çay sattığını görmedim...  
 
                  Geçenlerde markette, Doğadan'ın beyaz çay çıkardığını görünce heyecanlandım. Acaba!!! dedim...O tad, o koku....???? İşte demledim, bakalım...
 
                  Daha önce Tchibo'nun çayını içip beklentinizi yüksek tutmadıysanız, güzel... İlk başta yoğun bir koku beni rahatsız etti. Bu beyaz çayı portakal çiçeği ile aromalandırmışlar, sanırım ağır kokunun sebebi o. Ama bu ilk etkiyi atlatıp da çayı içmeye balşayınca aradığınız beyaz çay tadını alıyorsunuz. İçtikçe daha güzel olduğuna karar verdim... Evet iyi olmuş. Denemeye değer.
 
       Beyaz çay, normal çay bitkisinin tepesindeki beyaz tepe tomurcuğundan elde ediliyormuş. İşte Doğadan'ın kutusundaki beyaz çay öyküsü...
 
  
Zaten tadı her zaman içtiğimiz siyah çayın, acı tadının olmadığı, yumuşak ve demsiz versiyonu diyebilirim. Yani siyah çayın tüm olumsuz özelliklerini atın, işte o beyaz çay... :)))
 
                             Aklınız doğadan etiketinin altındaki demlik şeklindeki minik objede kalmış?? O da sallama çay demledikten sonra poşetini çıkarıp koyacak yer aramayın diye tasarlanmış bir tabak :))) Gerçekten! Abidik gubidik şeyler satan bir dükkandan almıştık. Hem de farklı desenleri de var. İşte tamamıııı....