5 Ocak 2015 Pazartesi

İşte Otlu Çörek Tarifim


 
                             Malzemeler:
 
                          - 2 büyük veya 3 küçük yumurta(birinin sarısını ayır)
                          - Yarım margarin
                          - 1 çay bardağı yoğurt
                          - 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
                          - 1çay kaşığı tuz
                          - 1 paket kabartma tozu
                          - Un (yumuşak kıvamlı ve şekil verilebilir hale gelinceye kadar katılacak azar azar)
                          - Bir küçük demet dereotu ve 4-5 dal yeşil soğan (soğanın beyaz kısımlarını değil yalnızca yeşil kısımlarını kullanıyoruz)
 
 
                            İçi için:
 
                           - Bir kase tulum peyniri veya beyaz peynir (ben dereotlu tulum peyniri kullandım).
 
 
                            Hazırlanışı:
 
       Yumurta, margarin, yoğurt, sıvı yağ, tuz, kabartma tozunu karıştırıyoruz. Daha sonra kıvama gelene kadar un katıyoruz.
 
   İnce kıyılmış yeşillikleri kattıktan sonra biraz daha cıvıklaşabilir. Cıvık kıvamlı olsun, şekil vermesi ne kadar güç olursa olsun, bu kıvamdayken daha yumuşak olacak.
 
          Elimize küçük toplar şeklinde alıp avucumuzda yassıltıp ortalarına peynir koyuyor ve kapatıyoruz. Üstlerine yumurta sarısı sürüp susam döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de 25 dk pişiriyoruz.
 
 
 
  
Ben biraz fazla kızartmışım(30 dk). 25 kafidir...
 
 
 
 
 

1 yorum:

  1. Afiyet olsun :)) Doğrusu, bugüne kadar yaptığım çöreklerin en güzeli bu oldu...

    YanıtlaSil