18 Şubat 2015 Çarşamba

Ihlamur Çiçeği

 
İnsan hastayken, kaybettiği yaşam enerjisini tekrar kazanmak için her şeyin en sadesini ve en doğalını arzuluyor. Madem kışın soğuk günleri, elinden geleni ardına bırakmamış, bizi hasta vaziyette yataklara atmış, doğal ıhlamur çiçeğini demleyip içelim bari...
Kokusu harika...Doğal ıhlamur gibisi yok!
 Fincanda ılıklaştığında içine bir çay kaşığı da bal... Hele ki öksürük ve boğaz ağrısı varsa yumuşatmak için yöntemimiz bu.
 
 
Eskiden bitki çayı demleme kültürü çok yaygın değilken bile her evde mutlaka ıhlamur bulunurdu.Ama yine demlenmez, koca koca demliklerde kaynatılırdı. Halbuki yaprak veya çiçek bitkiler demlenmeli, kök bitkiler ise kaynatılmalı. Bu işin kuralı bu :)
 
Acil şifalaaar...
 
 

1 yorum:

  1. Eski evimiz ah... Daha çok uzun süre o evi özleyeceğim sanırım...

    YanıtlaSil